Parkour är mitt liv. Mitt sätt att tänka, mitt sätt att uttrycka, träna och lära.
 Varje vecka lär jag ut parkour till lite drygt 300 barn & ungdomar runt om i Skåne. Det jag ser hända på träningarna är utövare som ständigt utvecklas. Dem blir säkrare i sig själva, tar kontroll över situationen och sin kropp.
Genom uppmuntring, gemenskap och inspiration hjälper alla varandra att våga bredda sin trygghetszon. Jag ser hur varje deltagare utvecklas som människa och de är detta som driver mig och mitt liv vidare.

Emanuel Hansson, 27år

Jag är en aktiv och driven person i rörelse. Idrotten och ett liv i rörelse har betytt mycket för mig redan som liten. Parkour är min passion. Det är mitt verktyg när jag tränar och är med mig i mina tankar och val.
 

Det var år 2007 som jag såg och upptäckte parkour för första gången. Efter sett några inspirerande klipp på Youtube begav jag mig själv snabbt ut för att prova. Kommande dagar fortsatte jag träna och utmanade kropp och sinne i dem rörelser jag försökte behärska för att sedan leta mig vidare till nya utmaningar. Sedan dess har jag varit fast i parkourens tänk och träning. 
 

Idag är parkouren med i min vardag. Jag lär ut parkour 5 dagar i veckan och tränar själv när jag har tid eller energi över. Driver parkour föreningar och företag. Inspirerar andra till rörelsen i hela Sverige genom att dagligen ladda upp parkour videor på sociala medier som visas över 1 miljon gånger varje månad! Jag reser och undervisar parkour på allt ifrån skolor, mötesplatser och fritidsgårdar samt arrangerar workshops, utbildningar och uppvisningar. 
 

Parallellt jobbar jag även med social medier, mitt egna varumärke och att skapa plattformar och evenemang som får barn och ungdomar aktiva och i rörelse. Tidigare har jag även haft uppdrag inom Sjöbo kommun som idrottlärare för mellanstadie, högstadie och gymnasie.